sobota 5. prosince 2009

Oblíbené herečky


Su-jeong Im


nar. 11.07.1980
Jižní Korea

m Soo-Jung se narodila 11. července 1980 v Soulu. Začínala v 18 letech jako modelka, ale jako většina korejských modelů
a modelek byla přizvána k účasti na natáčení TV „dramas“, tedy v asijském prostředívelmi populárních seriálů
. V roce 2001 se objevila v seriálu „SCHOOL 4“ natáčeném největší korejskou televizní společnosti KBS (Korean Broadcasting System).

První filmovou příležitost dostala v romantické komedii „THE ROMANTIC PRESIDENT“ z roku 2002, kde ztvárnila Han Young-hee, rebelující studentku střední školy
, dojíždějící na vyučování limuzínou svého otce. Další film v pořadí (A TALE OF TWO SISTERS, 2003) ji přinesl mnoho ocenění. Za roli psychicky nemocné dívky Su-mi obdržela Im Soo-Jung cenu za nejlepší herecký objev v rámci Korejských filmových cen pořádaných od roku 2002 mediální společností Munhwa Broadcasting Corporation. Ve stejné kategorii obdržela hlavní cenu „Modrého Draka“ – Blue Dragon Film Awards (ceny jsou udělovány od roku 1963). Na Pusanském Mezinárodním
filmovém festivalu ji prvním místem
ohodnotili i filmoví kritici.

Ve stejném roce ještě stihla roli handycapované dívky Min-ah, která doufá, že jednoho dne potká svou velkou lásku v dramatu „…ING“. Následovaly další romantické filmy a komedie: „SAD MOVIE“ (2005), „LUMP SUGAR“ (2006) a drama „HAPPINESS“ (2007). Dalším filmem, který se výrazně zapsal do profesních úspěchů Im Soo-Jung je „I´M A CYBORG, BUT THAT´S OK z roku 2007. Pod režijním vedením známého Park Chan-wooka podala Im Soo-Jung oslnivý výkon ověnčený nominacemi za nejlepší herečku. V roli Young-goon se opět „vrací“ do prostředí psychiatrické léčebny.

V prosinci 2009 se Im Soo-Jung, často přezdívaná Babyface, objeví v zatím svém posledním filmu „JEON WOO CHI: THE TAOIST WIZARD“ (2009), akční komedii s prvky mystiky.


Žádné komentáře:

Okomentovat